dilluns, 2 d’abril del 2012

Consellera de "Cultura"


La "consellera de cultura" de la “Comunitat Valenciana”, Lola Jonhson, ha atribuït a Ausiàs March l’autoria de “Tirant lo Blanch”. Quantes vegades més haurem de suportar el poc coneixement dels nostres polítics sobre la nostra cultura? La veritat és que és una pregunta prou complicada de respondre, però açò ens demostra com de valencians són els nostres representants, com ells s’anomenen a si mateixos, valencians de socarrel, i després no tenen ni idea de qui va escriure el llibre més important mai escrit al País Valencià i en llengua catalana. És molt trist que una consellera de cultura del País Valencià no tinga la més remota idea de qui ha escrit un llibre tan important i tan conegut, a vegades comparat amb el Quixot i, insistisc, el llibre més important que s’ha escrit mai en la nostra llengua.
Al menys, aquesta senyora té l’ha dignitat molt de tant en tant de parlar en valencià, encara que siga només per a quedar bé en determinats moments, perquè és incomprensible que aquesta consellera no faça absolutament cap proposta o activitat a favor de la nostra cultura, però, que es pot esperar d’una persona que ni tan sols coneix res sobre el llibre més important de la seua cultura, o d’aquella que reconeix com a pròpia?
No és la primera volta que els nostres dirigents polítics ens demostren el rebuig contra la nostra cultura i llengua. Un cas molt important són les subvencions que el govern valencià dona al grup anticatalanista i ultradretà Lo Ratpenat per a la realització dels Jocs Florals, en llengua de March i Martorell Jochs Florals. Aquests actes intenten reproduir uns que és realitzaven a l’Edat Mitjana i posteriorment a l’època de la Renaixença, on es premiaven als millors autors de diferents tipus de literatura per la seua labor en llengua valenciana/catalana, encara que avui en dia ha hagut una degeneració on només es premien als autors que escriuen en el valencià que està registrat en les Normes del Puig.
Contínuament estem sofrint atacs de gent que es defineix a  si mateixa com bons valencians, per ser fallerets i menjar paella els diumenges, però ja està bé. Volem que és respecte la nostra llengua i la nostra cultura, i que els nostres dirigents polítics tinguen un mínim de decència i la coneguin, sobretot si estem parlant de la consellera de sanitat. Després diuen que cada cop som més radicals defensant la nostra llengua i la nostra cultura, però anirà a més quants més atacs d’aquest estil sofrim.
VISCA TERRA LLIURE!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada