dilluns, 2 d’abril del 2012

Los colores


Rojo, amarillo, verde y azul, naranja, violeta y los que quieras tú. No, no és sobre una cançó popular infantil del que vull parlar, sinó de l’associació que li donem als colors, i si vos pregunteu que com m’ha donat per pensar en aquesta tonteria, doncs mira, no ho sé la veritat.
A la nostra societat, hi han determinats colors que van units a determinades coses, ja siga un objecte, una emoció o alguna moralitat, encara que açò també em podria donar molt per a parlar. Per exemple, quan parlem del color verd associat a una emoció, pensem en l’esperança, però quan ens referim a demanar permís per fer alguna cosa, sabem que vol dir que ens l’estan donant. Però si és el color roig, sabríem que és una prohibició, encara que després en quant als sentiments està referit a l’amor i la passió, i per contra a la ràbia. També està el color negre que ens indica la soledat, la por, la foscor, coses dolentes com a norma general. I el blau, que transmet tranquil·litat i calma. I molts altres colors amb moltes altres associacions.
Però, per què en algunes situacions identifiquem els colors en alguna d’aquestes coses? La veritat és que jo no podria assegurar-ho, ni sóc sociòleg ni res que si li parega, però això no vol dir que no puga reflexionar sobre açò. Jo personalment em faig una altra pregunta per respondre aquesta, quins colors tindríem ara per representar aquestes coses si les fulles dels arbres foren negres, l’aigua fora roja i per tant també el cel, o la terra fóra rosa i la neu groga fort? Aquesta pregunta me la faig perquè penso que aquesta associació la venim fent pels colors de les coses que trobem a la natura. Potser estiga completament equivocat i açò és una barbaritat com un temple, però, no és per la nit quan apareixen els colors negres i la foscor?, quan tenim por d’allò que ens puga passar per la falta de visibilitat?, i com a tal, no és el color negre el que ens transmet la por, la soledat?, no és el color blau el que apareix quan es fa de dia, quan hi ha llum?, no són la tranquil·litat i la calma les que apareixen quan podem vore tot allò que passa al nostre votant?, no és precisament el color blau el que ens transmet aquesta calma i aquesta tranquil·litat?
Són moltes preguntes i podria formular moltes més en cada un dels colors que trobem a la natura, però com ja he dit, potser açò siga una barbaritat, i per descomptat és una ximpleria, però ara ja has acabat de llegir-ho, i pots traure les teues conclusions, o pensar que sóc idiota per escriure tota aquesta tonteria, però això ja és decisió teua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada