divendres, 20 d’abril del 2012

Retallades i més retallades...


El govern espanyol del PP últimament no fa res més que anunciar més i mes retallades, tot després d’haver fet una reforma laboral que precaritza a tots els treballadors. D’aquesta forma veiem com “a poc a poc” va aplicant la seua política neoliberal que ens farà tornar a temps d’abans de la Segona República socioeconòmicament parlant. Ja no només perquè el nivell de vida era baixíssim, sinó també pels temps de crisi que corrien, on tota una successió de governs inútils, alguns de concentració, que van haver fins i tot de suspendre la Constitució que hi havia, van estar a punt de dur l’Estat a la fallida més d’una vegada. Però clar, ara el govern té l’excusa perfecta, que és dir que ells no volen fer aquestes “reformas”, però que degut a “la herencia recibida y a la deuda de las autonomías”, no poden fer una altra cosa. Però com va dir fa poc una tertuliana de la SER, si tot ho fan per l’herència rebuda i pel deute de les autonomies, per a què collons governen?

Ens han fotut retallades en educació i en sanitat per un valor de 10000 milions d’euros, que continuen pagant a l’Església Catòlica, perquè clar, és molt important per a l’Estat, ajuda a millorar-lo acabant o intentant acabar amb l’homosexualitat amb les seues paraules a una missa retransmesa a la segona cadena pública, sí, faig referència al bisbe d’Alcalà d’Henares, un homòfob convençut, igual que tota la institució. També ens han implantat el copagament judicial, de manera que qui no tinga prou diners com per a pagar un advocat, si demana un d’ofici, haurà de pagar una part del seu cost. A més, també pugen l’IRPF, encara que al menys s’han dignat a fer-ho de forma que les rendes més altes paguen un poc més, pugen les taxes universitàries, posen més alumnes per aula a escoles i instituts, no renoven places de funcionaris públics ni contracten nous interins, implanten el copagament farmacèutic per als pensionistes i el pugen d’un 40% a un 50% o un 60% a la resta de la gent, ja vorem que ve després. Però a la casa reial només li retallen un simbòlic 2%, al Ministeri de Presidència un 4% i al de Defensa un 6%. Després diran que retallen per totes bandes igual.

Encara així a mi m’agradaria enfocar-ho cap a on més personalment m’afecta, ja que més d’un m’ha dit que no sap perquè estic sempre queixant-me de les retallades si a mi no m’afecten directament, però açò és fals, a mi m’afecten molt les retallades en educació com a estudiant que sóc, que és per on tiraré, encara que també m’afecten d’altres, a més que la meua lluita no és egoista, sinó que és per a tots. Primer de tot va ser l’aplicació del pla Bolonya amb el govern “socialista” i arran d’això voler implantar l’Estratègia Universitària 2015 (EU2015), que implica la privatització de la universitat pública. Després va vindre el govern del País Valencià, que va anunciar que anava a llevar a tots els campus universitàries l’Excel·lència, per la incapacitat de mantindré-la, econòmicament parlant. Ara ha sigut el govern de l’Estat espanyol anunciant que incrementarà les taxes de la matrícula universitària un 66%, de manera que només podran estudiar els rics, perquè ara també començaran a reduir les beques, i on pitjor estarà serà ací al País Valencià, on tenim les taxes universitàries més altes de tot l’Estat. Però la cosa no es quedarà ací, sinó que també es dedicaran a tancar carreres que no tinguen una quantitat prou d’alumnes perquè “no els eixirà rendible”, també el preu de la matrícula augmentarà progressivament per als repetidors, podent aplegar a pagar el 100% a partir del quart any.

Amb totes aquestes retallades injustes espero que els sindicats, tant universitaris com dels treballadors prenguen “medidas contundentes”, reproduint a De Cospedal, i es moguen, no com han fet fins ara i continuen fent, perquè el fet d’haver convocat una vaga general no vol dir que hagen complit i ja no hagen de dir res més, normal que Rajoy se’n riga del poble. El problema és que els sindicats majoritaris (CCOO i UGT) estan venuts al capital, s’han aburgesat, de manera que no estan a l’altura del poble, estan a un altre nivell, amb les butxaques plenes i la vida assegurada, perquè té collons que encara no s’hagen pronunciat en contra de les últimes retallades del govern de Rajoy quan ho han fet el New York Times, l’FMI i la patronal, dient que està bé fer retallades, però que s’han de fer amb bisturí i no amb les tisores de podar, a més de que amb tantes retallades només es va cap a la fallida, perquè allò que realment s’ha de fer és incentivar l’economia i el treball.

I que més a dir? Que les retallades ens afecten a tots, que els sindicats deurien de començar a moure’s i lluitar pel poble, que deurien d’incentivar l’economia i deixar de retallar i, aahh sí, també resulta que el govern de l’Estat espanyol, per “por” a futures manifestacions i/o vagues generals, està intentant modificar el Codi Penal per penalitzar i criminalitzar als manifestants i poder tindre el control sobre les xarxes socials. De fet a la meua comarca ja han començat, ja han detingut a uns sindicalistes per pegar cartells amb informació sobre la vaga general acusant-los de pertànyer a una banda organitzada. Simplement penós.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada